Welk merk mobiele telefoon moet ik kiezen?

Op dit moment zijn de iPhone van Apple en de Samsung series de meest verkochte mobiele telefoons. Maar er zijn natuurlijk ook andere merken die interessant kunnen zijn om uit te kiezen. Misschien zoek je een iets eenvoudig toestel voor een lagere prijs? Ontdek welk merk het beste bij jou past en waar je op kunt letten bij je keuze voor een nieuwe smartphone.

Welk besturingssysteem kies je?

Een belangrijke eerste stap bij het kiezen voor het merk mobiele telefoon is het besturingssystemen. Wat zijn je wensen? Heb je meer apparaten in huis van het Amerikaanse merk Apple, dan is een iPhone handig, om al je apparaten met elkaar te kunnen koppelen.

iPhone draait op iOS

De iPhone werkt op iOS, een uniek en zeer eenvoudig, gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Apple is duur, maar je kunt dan ook altijd rekenen op kwaliteit; het toestel is erg stabiel. Alle apps worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze beschikbaar komen. De toestellen worden van hoogwaardig materiaal gemaakt. Het voordeel van Apple-producten is ook dat zowel software als hardware door Apple worden geproduceerd; alles is goed op elkaar afgestemd. De duurste modellen iPhone kosten meer dan €1000,-, maar een iPhone gaat gemiddeld dan ook minstens zo’n vier jaar mee, met volledige ondersteuning van software updates.

Andere merken draaien op Android

Naast iOS heb je besturingssysteem Android, waarop alle overige toestellen van andere merken op draaien. Denk aan Samsung, Huawei, Motorola, LG, Sony, HTC, Google, One Plus en Nokia bijvoorbeeld. Android heeft een groot aanbod van applicaties dat je kunt downloaden vanuit de Google Play Store. Per merk gebruikt een Android toestel dezelfde software, maar qua hardware zijn de toestellen allemaal anders vormgegeven. Bovendien kan per merk de look en feel van de Android software er ook heel anders uitzien. Je hebt met Android, in tegenstelling tot iOS, de mogelijkheid om instellingen, zoals icoontjes voor je apps, aan te passen naar eigen smaak en gemak.

De beste smartphone merken op een rijtje

Als je kijkt naar Samsung, de producent uit Zuid-Korea, heb je veel keus in smartphones. In dezelfde prijsklasse als die van de iPhones, heb je de exclusieve Galaxy S modellen. De serie Galaxy A ligt qua prijs in het middensegment. En als je slechts af en toe belt of een enkele keer per dag internet gebruikt, dan is de Galaxy J wat voor jou, vanuit het goedkopere segment.

Huawei verschilt met Samsung in prijs, processor, behuizing en camera. Van dit Chinese merk zijn de P en Mate series van het duurdere exclusievere segment. De Nova valt binnen het middensegment en de toestellen uit de G en Y serie zijn die van de goedkopere variant.

Het Zuid-Koreaanse merk LG heeft smartphones die vallen in het middensegment en enkele modellen zijn high-end. De toestellen van LG hebben geweldige specificaties voor een prima prijs. Hiervan zijn de Nexus en G serie het duurste.

De Amerikaanse Motorola mobieltjes zijn er in het goedkopere – en middensegment. Je kunt kiezen uit de G, Z en X serie. De nieuwste modellen hebben camera’s met een erg hoge megapixel. Verder is Motorola van prima kwaliteit voor de prijs die je ervoor betaalt.

Als je zou gaan voor een Sony toestel uit Japan, dan heb je de keuze uit een mobiele telefoon voor elk budget. Vooral de kwaliteit van de camera en het design van de smartphones zijn opvallend. Sony heeft onder andere de waterdichte Xperia series geproduceerd. De X en Z serie vallen binnen het exclusievere segment.

Bugettelefoon, midrange of high end

Als je niet teveel uit wilt geven voor een mobiele telefoon, is een budgettelefoon tot €300 wellicht passend. Hieronder vind je de populairste modellen budgettelefoons van dit moment:

Samsung Galaxy A7 (2018), Huawei Mate 20 Lite, Sony Xperia X, Motorola moto g6 plus, Nokia 7 Plus.

Als je €300,- of meer kunt besteden voor een toestel, dan heb je een smartphone te pakken die sneller werkt dan een budgettelefoon, meer opslagruimte beschikbaar heeft, vaak een betere camera heeft en ook stof- en waterbestendig is. Een prima keuze als je liever niet gaat voor een high end model.

Afhankelijk van wat je wilt besteden, je wensen of het doel waarvoor je het toestel gaat gebruiken, kun je dus kiezen uit modellen uit verschillende prijsklassen. Het high end type smartphone is erg populair, maar kost al gauw zo’n €600,- euro. Een bedrag dat je direct afrekent als je voor sim only gaat, of maandelijks in je abonnementsfactuur ziet terugkomen.

Lees ook: De voor- en nadelen abonnement zonder toestel

Conclusie

Ben je op zoek naar een nieuw toestel? Maak dan gebruik van onze uitgebreide prijsvergelijker! Meer lezen over hoe je een smartphone kunt vinden die bij je past? Lees dan dit artikel of neem contact met ons op.