Voor- en nadelen telefoonhoesjes

voordelen nadelen alle telefoonhoesjes

Wij hebben de plus- en minpunten van alle telefoonhoesjes overzichtelijk voor je opgesomd, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het perfecte smartphonehoesje.

We willen onze smartphones en andere kwetsbare gadgets natuurlijk goed beschermen. Gelukkig zijn er voldoende manieren om je toestel te behoeden voor krassen, deuken en nog erger, barsten. Inmiddels zien we echter door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel mooie beschermopties, maar welke past nu het best bij jou?

Om jullie een handje te helpen hebben wij in kaart gebracht wat zowel de voordelen als de nadelen van alle telefoonhoesjes zijn. Zo kun jij bepalen wat het handigst is. Werk je bijvoorbeeld in de bouw, kies dan voor een full protect cover of eventueel een riemclip hoesje. Werk je op een kantoor? Ga dan voor een flip case of book. Deze kun je handig neerzetten zodat je geen oproep mist.

Alle telefoonhoesjes: Voor- en nadelen

Backcover

Ook wel hard cases genoemd, is deze dunne bescherming een populaire. Hij maakt je smartphone namelijk niet overdreven veel groter met zijn smalle design, verandert niet heel veel aan het gebruik van je smartphone en ligt lekker in de hand. In tegenstelling tot hard cases, die altijd van kunststof zijn gemaakt, is de backcover vaak kunststof en TPU. Let wel, het display is bij deze cover onbeschermd, dus neem er altijd een screen protector bij.

Bumper

Deze bescherming gaat alleen over de zijkanten van je smartphone. Van alle telefoonhoesjes verandert deze misschien wel het minste aan het design. Je gebruikt je toestel nog net zo snel, terwijl de randen ervoor zorgen dat het geheel beter beschermd is bij vallen. De bumpers zorgen ervoor dat de telefoon zowel voor- als achterop iets dikker is, wat beschermt bij vallen op een vlakke ondergrond. Let op bij ongelijke ondergrond. Het toestel is hier nog behoorlijk kwetsbaar. Kies dus altijd aanvullend voor een screen protector.

Flip Case

Om je telefoon met dit hoesje te gebruiken, dien je het geheel open te flippen. Dit telefoonhoesje bestaat uit twee delen, te weten een frame aan de binnenkant – waar je de smartphone in drukt – en het gedeelte dat je flipt. Mocht je toestel vallen, dan is hij rondom beschermd. Een betere bescherming is er eigenlijk niet. Daarbij kun je kiezen voor een flip case telefoonhoesje met ruimte voor pasjes en geld. Ondanks de handige extra functies, dien je wel rekening te houden met een sterk veranderend design (lees: groter) voor je smartphone. Opbergen in de broekzak kan dus in sommige gevallen iets lastiger zijn.

Book Case

Zeer vergelijkbaar met de Flip Case, is de Book Case. Het verschil zit ‘m in de wijze waarop je het geheel openflipt. Bij de Flip Case is dit verticaal moet en bij de Book Case horizontaal, net als een boek. Ook deze cover biedt alom bescherming en extra handigheidjes, zoals ruimte voor pasjes en geld. Je smartphone zal echter wel in formaat toenemen met dit hoesje, met alle gevolgen van dien.

Full Protect

Vaak te maken gehad met kapotte en gehavende smartphones? Van alle telefoonhoesjes is de full protect cover misschien wel voor jou. Ze beschermen het best tegen bescherming, hebben geen flipgedeelten die het gebruik van de smartphone beïnvloeden en gaan lang mee. Ja, je toestel wordt er dikker door, maar misschien is dit in jouw geval wel een noodzakelijke concessie.

 Sport Case

Je hebt ze vast weleens bij iemand om de arm gezien, de sport case telefoonhoesjes. Ideaal voor tijdens het hardlopen en fietsen, kun je jouw smartphone veilig opbergen, terwijl je gemakkelijk ook gebruik kunt maken van nuttige functies. Denk aan het bijhouden van je prestaties, het bedienen van je muziek, enzovoort. Ze zijn verstelbaar in armdikte, zweet afstotend en soms zelfs reflecterend in het donker. Van alle telefoonhoesjes is dit misschien wel de veiligste!

Riemclip Case

Ideaal voor tijdens werkzaamheden, is er de riemclip case. Ze zijn ontworpen voor hen die de smartphone in de buurt willen hebben tijdens het werk, maar dan wel extra goed beschermd. Deze universele covers beschermen beter dan je broekzak en zijn eventueel ook te gebruiken voor iets anders dan je smartphone. Nee, hij is niet geschikt voor je tablet, zoals een sleeve ipad pro 12.9, maar ook andere compacte zaken bevestig je met deze cover gemakkelijk aan je riem.

Insteekhoesje

Tot slot is er de klassieke insteekhoes. Vaak universeel, zijn deze populair onder hen die hun toestel iets minder dan gemiddeld gebruiken. Je steekt het toestel in een hoesje dat vaak aan een koord zit, waarmee je eigenlijk een soort tasje hebt. Uitstekende bescherming voor je gehele toestel! Je bent alleen iets trager met opnemen op het moment dat je daadwerkelijk wordt gebeld.

Welk van alle telefoonhoesjes hierboven past het beste bij jou?